Varkenshouderij

Nieuws 376 x bekeken 2 reacties

Ophef over mishandeling varkens

Essex – In Groot-Brittannië is veel ophef ontstaan over een filmpje waarop mishandelingen van varkens in een slachthuis van Cheale Meats in Essex te zien zijn.

De voedselveiligheidsdienst FSA heeft direct gereageerd en de vergunningen van de betrokken slachters ingetrokken.
Op het filmpje, gemaakt door de vegetarische actiegroep Animal Aid, is te zien hoe de slachters sigaretten op de kop van een varken doven, dieren vooruit schoppen en andere mishandelingen plegen. Een bijkomend aspect is dat de opnamen zijn gemaakt in het slachthuis waar ruim tien jaar geleden de eerste besmettingen met MKZ werden ontdekt.

De FSA heeft maatregelen genomen tegen de betrokken slachters en zal het abattoir regelmatiger en intensiever gaan inspecteren. Animal Aid wil echter dat de politie de zaak gaat onderzoeken en de betrokkenen gaat vervolgen. ’’Als de overheid deze duidelijke overtredingen van de wet niet vervolgt, als de veeartsen niet handelend optreden en als de eigenaren van de slachthuizen liever de andere kant op kijken, wie houdt dan dergelijke misbruiken tegen tijdens het meest gevoelige moment van een dierenleven”, aldus een woordvoerster van de groep.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Henky

    Zelf boer, ik ben van mening dat het goed is dat er zulkse clubs zijn als Animal Aid. Ga zo door zal ik zeggen!!

  • no-profile-image

    Wel weer erg suggestief, de krijsende geluiden passen niet in het filmpje. Wel ben ik van mening dat er eervol en met respect dient worden om gegaan met dieren, en laten we eerlijk zijn, sommige dieren kunnen er ook wat van: het zijn net mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.