Varkenshouderij

Nieuws 467 x bekeken

Varkenshouders klaar voor ammoniakreductie

Roggel - Ruim een derde van de varkenshouders is gereed met het treffen van maatregelen om de ammoniakuitstoot te verminderen voor 1 januari 2013.

Dit blijkt uit de HokdierScanner van AgriDirect. Dit is een bureau in agrimarketing. Momenteel heeft bijna 34 procent van de varkenshouders een luchtwasser om de uitstoot van ammoniak te beperken.
Van de varkenshouders met een gespecialiseerd vleesvarkensbedrijf heeft ruim 27 procent een luchtwasser en gaat bijna 25 procent van deze bedrijven nog hierin investeren.

Op de gespecialiseerde zeugenbedrijven heeft bijna 32 procent al een luchtwasser en ruim 32 procent plannen om te investeren. De meeste varkenshouders investeert in luchtwassers.

Een opvallend hoog percentage van de varkenshouders gaf aan niet te willen investeren. Iets meer dan 14 procent van de gesloten bedrijven gaat niet meer investeren in een luchtwasser. Bij de zeugenbedrijven is dit bijna 22 procent en bij de vleesvarkensbedrijven ruim 30 procent. Het gros van de investeringen gebeurt dit jaar en in de eerste helft van 2012.

Martin ten Hooven

Of registreer je om te kunnen reageren.