Varkenshouderij

Nieuws 365 x bekeken 4 reacties

NVV: schulden niet afwentelen op blijvers

Barneveld – De NVV vreest dat voerbedrijven en andere toeleverende bedrijven met restschulden kunnen blijven zitten bij de huidige sanering in de vermeerderingssector.

De vakbond wil voorkomen dat toeleverende bedrijven deze schulden gaan afwentelen op de blijvende bedrijven. Dat meldt voorzitter Wyno Zwanenburg na een extra overleg van de regiovoorzitters over de situatie in de varkenshouderij.

Bedrijven die worden beëindigd zijn in veel gevallen moeilijk verkoopbaar. De kans is aanwezig dat behalve de varkenshouder ook toeleverende bedrijven met schulden blijven zitten na de eindafrekening. ”We willen met de overheid in gesprek over soepele afrekening van de stille reserves door de fiscus.”

Op korte termijn ziet Zwanenburg geen mogelijkheden om de situatie te verbeteren. Op de lange termijn wil de NVV-voorzitter zich samen met organisaties in andere landen blijven inspannen voor een betere en eerlijke prijsvorming. ”Het mag niet zo zijn dat de prijs na deze saneringen nog steeds niet in beweging komt.”

Ook Annechien ten Have van LTO varkenshouderij wil overleg samen met de NVV met de banken en de voersector over de afhandeling van de schuldenposities van de bedrijven. ”We moeten zoveel mogelijk voorkomen dat mensen met restschulden blijven zitten.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  j de laat

  wel een beetje laat denk voor veel varkens houders om als organisatie n v v en l t o dit nu pas in te willen zien .ook de mengvoersector is hier schuldig aan.

 • no-profile-image

  kleine prutsvermeerderaar

  Laten we het eens omdraaien de kleine gezinbedrijven en gezin+(in dit land kleine) afstanden(logistiek en minder veterinaire risico's) laten leven en de grote luchtbel bv's laten knappen.Middelgrote voercooperaties laten leven en enkele voerreuzen emigreren naar het buitenland.Met de grote ervaring en kennis van nu(veel boeren) hou je ook nog wat te besturen. Sociaal gezien een veel beter plan ook om de verpaupering tegen te gaan.Banken nu aan zet+periferie.

 • no-profile-image

  Delia32Frank

  Every one knows that today's life seems to be very expensive, nevertheless some people need cash for various issues and not every one earns enough cash. Thence to receive fast credit loans and just credit loan will be a correct solution.

 • no-profile-image

  kraanvogel

  Nu komt de aap uit de mouw bij de NVV. De gezinsbedrijven dumpen maar hun schulden niet op de industriele varkenshouders (deels) verhalen. Want die zijn toch de oorzaak van het overaanbod en de lage prijzen, die zij wel aan kunnen en de kleinere gezinsbedrijven niet. Wat een smerig spel! En vele NVV leden zijn er met open ogen ingetrapt, begonnen met de grote heer die de NVV oprichtte.
  Bedankt NVV!

Of registreer je om te kunnen reageren.