Varkenshouderij

Nieuws 159 x bekeken

Britten over op elektronische registratie voor varkens

Londen – Groot-Brittannië stapt over op elektronische registratie van varkens. Vanaf april volgend jaar worden papieren formulieren voor het transport vanaf de boerderij naar het slachthuis vervangen door elektronische informatie-uitwisseling.

Dat systeem wordt vervolgens in fasen uitgerold naar transport van boerderij naar boerderij en voor de in- en uitvoer van varkens.

Het plattelandsministerie Defra heeft na een inspraakronde de betrokken ministeriële besluiten gewijzigd zodat de elektronische registratie ook wettelijk vast ligt. Dorothea Schiemann van het varkensschap BPEX: ”Er komt eerst een overgangsperiode die varkenshouders en andere bedrijven de kans geeft om hun processen aan te passen. Vanaf april 2012 zijn de bestaande formulieren echter niet meer geldig voor transport naar het slachthuis.”

Volgens BPEX biedt het systeem de varkenssector het grote voordeel dat er uiteindelijk een goed en waarheidsgetrouw elektronisch register van alle varkens in het land zal ontstaan. Voor varkenshouders zelf wordt de hele papierwinkel rond hun bedrijf een stuk efficiënter, denkt het schap.

Of registreer je om te kunnen reageren.