Varkenshouderij

Nieuws 159 x bekeken

Opwaartse trend in Britse varkensprijs

Londen – De Britse varkensnotering DAPP van het varkensschap BPEX is begin juni weer boven de 150 pence (1,70 euro) per kilo geslacht gewicht gekomen.

De notering ligt daarmee bijna 6,75 eurocent boven het niveau van een maand geleden en een kleine 6,25 eurocent hoger dan vorig jaar rond deze tijd.

”De opwaartse trend in de DAPP kreeg de afgelopen weken meer momentum,” denkt het schap. BPEX wijst er echter op dat de gemiddelde productiekosten nog altijd op 162 pence per kilo liggen ’zodat de producenten nog steeds met verlies werken.’ Bovendien ligt de Britse varkensprijs niet langer boven het Europese gemiddelde, zoals voor mei tijden lang wel het geval was. De Britse varkenssector stelt regelmatig dat ze recht heeft op zo’n premie op de prijs omdat er in Groot-Brittannië hogere welzijnseisen gelden voor de sector.

BPEX tekent verder aan dat het geslacht gewicht steeds verder naar beneden gaat. Eind mei was het gemiddeld geslacht gewicht drie kilo lager dan in februari. Volgens het schap heeft dat alles te maken met de pogingen van mesters om zo veel mogelijk op de voerkosten te besparen.

Of registreer je om te kunnen reageren.