Varkenshouderij

Nieuws 180 x bekeken

Groei varkensverwerking Duitsland op laag pitje

Bonn – De groei in de verwerking van varkens in Duitsland is, afgaande op de cijfers van de eerste vier maanden van dit jaar, duidelijk aan het afvlakken.

Volgens landbouwmarktbureau AMI kwamen in deze periode 19,25 miljoen varkens aan de haak. Dat zijn er slechts 40.000 meer dan in de periode januari-april vorig jaar. Het aantal door de slachterijen van buiten Duitsland betrokken varkens daalde afzonderlijk bekeken flink, namelijk met 300.000 naar 1,45 miljoen.

Bijzondere factor is wel, dat de Duitse sector begin dit jaar werd getroffen door een omvangrijke dioxine-crisis. Er bleek dioxine bevattend vet in de mengvoerindustrie te zijn beland. Als gevolg daarvan moesten met name in de noordelijke helft van de Bondsrepubliek duizenden bedrijven op slot.

Of registreer je om te kunnen reageren.