Varkenshouderij

Nieuws 169 x bekeken

EU-voorraad varkensvlees in vier stappen op markt

Brussel – De Europese Commissie wil begin september af zijn van de 141.000 ton varkensvlees die nu in particuliere opslag zit.

Dat blijkt uit gegevens van het Beheerscomité varkensvlees.

De commissie wil het vlees in vier maandelijkse stappen vrijgeven. Vorige maand is daarmee al begonnen, zo blijkt. Toen is ruim 28.000 ton terug op de markt gebracht. Deze maand komt in totaal bijna 53.000 ton op de markt. In juni en augustus wordt achtereenvolgens bijna 25.000 en ruim 35.000 ton varkensvlees uitgegeven.

Het varkensvlees is begin dit jaar in private opslag gedaan om de crisis in de varkenssector te lijf te gaan. Deze crisis was het gevolg van een dioxineschandaal in Duitsland, waardoor Duitse consumenten varkensvlees en eieren massaal lieten staan en ook de export stil kwam te liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.