Varkenshouderij

Nieuws 261 x bekeken 4 reacties

Dierenorganisaties willen onderzoek naar misstanden

Den Haag - Dierenbeschermingsorganisaties hebben met afschuw gereageerd op beelden die de actiegroep Ongehoord heeft gepubliceerd op de website achtergeslotendeuren.org.

Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming zegt in een reactie dat als er excessen bij bedrijven die het Beter Leven kenmerk van zijn organisatie voeren voorkomen, deze met wortel en tak moeten worden uitgeroeid. "We gaan dit tot op de bodem uitzoeken".

Op de website van Ongehoord zijn beelden te zien van een varken dat kreupel lijkt. "Dit mag niet voorkomen", zegt Dales. "Zieke dieren moeten worden afgezonderd en veterinaire zorg krijgen". Varkenshouders die de bepalingen van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming overtreden worden direct gesanctioneerd. Uitsluiting is de zwaarste straf.

Compassion in World Farming (CIWF) roept staatssecretaris Bleker op met spoed voor te zorgen "dat een eind komt aan deze massale wetsovertreding." Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland zegt in een reactie: "In 2008 bleek uit onderzoek van Compassion in World Farming dat in de EU en vooral ook in Nederland op grote schaal de hand wordt gelicht met het EU voorschrift dat varkens strooisel moeten krijgen en dat hun staarten niet routinematig mogen worden geknipt. We zien nu dat er sindsdien nauwelijks iets veranderd is."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pelsdierhouder

  tja, zo begon het bij ons ook ...... dit stopt nu echt niet meer, het is een georganiseerde groep mensen die denkt het recht in eigen hand te mogen nemen, laten we eerst eens zorgen dat misstanden in de wereld worden opgelost, wellicht dat ze eens in Libie of die landen moeten gaan filmen.
  varkenshouders wees op uw hoede bij ons zijn ze uiteindelijk tot brandstichting, loslaten van nertsen en itimidatie van familie overgegaan.

 • no-profile-image

  Zijn die ordinaire schoppers weer bezig. Hard aanpakken, zij zorgen voor mensenleed. Het is normaal als er een biggetje sterf en een varken een keer een ander bijt. Zo is het bij de mensen niet anders. En dat men net bij die mensen die de dieren zeer goed verzorgen, proberen om een icident te zoeken om ze in kwaad daglicht te zetten. Deze lieden die dit doen moeten genadeloos aan gepakt worden. Het is streng verboden om zo maar varkensstallen te betreden!!

 • no-profile-image

  uiteraard is het niet goed te praten dat men zo illigaal in de varkensstallen komt via de achterdeur.De ramp zal niet te overzien zijn als er zo ziektes verspreid gaan worden. We zullen als sector overigens ook veel opener en transpiranter moeten worden. Men kan wel zeggen dat ieder via de voordeur welkom is, maar dat spreek ik tegen. Ik wordt bij regelmaat benaderd of ik wil meewerken aan de openbaarheid indeze en dus niet allen via een paar foto,s , een filmpje of achter een glazen wand. Ik stuur ze maar naar de vakorganisaties , maar daar krijgt men geen medewerking !. Vergeet niet dat de consument tenslotte wel onze opdractgever is, en uiteraard moet je met levende dieren verantwoordelijk omgaan en er gebeurd weleens iets wat we ook een ontzettende hekel aan hebben als varkenshouders. Nietemin zie ik in de diverse fimpjes facetten waar ik als varkenshouder ook echt niet vrolijk van wordt. Strokokers dienen gevuld tezijn, kapotte roosters of roosters met afwijkende spleetbreedte,s ( ook waar biggentjes geboren worden ! ) Ontstekingen bij varkens die echt niet 24 uur oud zijn. Die dieren hebben verzorging en aandacht nodig. Dat doet me pijn. Ik heb gemengde gevoelens in dit hele gebeuren. De actie van Ongehoord vind ik Ongehoord , maar evenzo vind ik als varkenshouder de beelden die ik gezien heb ook Ongehoord.

 • no-profile-image

  laat de aivd maar eens gaan filmen bij de fototentoonstelling van deze terreurorganisatie deze week, om deze nieuwe volkert van der g's alvast goed vast te leggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.