Varkenshouderij

Nieuws 158 x bekeken 2 reacties

’Biggentekort na 2013 biedt zeugenhouder perspectief’

Fredericia – Het biggentekort neemt na 2013 snel toe. Zowel in Duitsland als Denemarken is 30 procent van de zeugenhouders niet van plan de verplichte overschakeling op groepshuisvesting per 2013 mee te maken.

Dat zegt zakelijk leider Hans Aarestrup van de Deense varkenssectorbond Landsforening Danske Svineproducenter (LDF) op basis van een enquête onder de varkenshouders in beide landen.

Volgens Aarestrup zal deze uittocht van zeugenhouders niet zondermeer kunnen worden opgevangen door uitbreiding van de productie bij de blijvers. ”Voor zeugenhouders zijn er daarom binnen afzienbare tijd uitstekende perspectieven”, aldus de inschatting van Aarestrup, die tevens denkt dat het als gevolg van de geschetste ontwikkeling tot ’een nieuwe verdeling van de marge’ kan komen tussen biggenvermeerderaars en vleesvarkenshouders.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    En wat schiet het op als we de marge in de sector anders verdelen? Het is zaak dat de marge in de keten beter word verdeeld, de supermarkten en de slachterijen ons ook een fatsoenlijke marge gunnen

  • no-profile-image

    Dit is puur speculatie.De wereld is groter dan Duitsland en Denemarken.Er zijn steeds minder biggen nodig voor europese markt als de koude sanering doorzet en europese supermarkten niet snel de kostprijs gaan betalen!

Of registreer je om te kunnen reageren.