Varkenshouderij

Nieuws 166 x bekeken

Afrikaanse Varkenspest duikt op in West-Rusland

Parijs – Op een bedrijf in de plaats Torzhok ten noordwesten van Moskou is Afrikaanse Varkenspest vastgesteld.

Dit meldt de Internationale Dierziektenorganisatie OIE. Het bedrijf telde 336 dieren. 53 dieren waren gestorven, 127 dieren zijn geruimd. De overige 80 dieren zijn nog op het bedrijf. De Russen nemen naar eigen zeggen alle mogelijke maatregelen om de ziekte uit te roeien. De besmetting kwam aan het licht bij routinecontroles op gestorven dieren van het bedrijf. Het bedrijf voederde voedselresten.

De uitbraak van Afrikaanse Varkenspest in deze regio is zorgwekkend. Sinds de ziekte voor het eerst opdook in Georgië in 2006 heeft deze zich als een olievlek verspreid over Rusland. Eerst in de Zuidwestelijke regio’s; later ook naar de Noordelijke regio’s (st. Petersburg) en nu dus verder naar het Westen. De FAO waarschuwde onlangs voor verspreiding van het virus over het hele noordelijk halfrond als er niets gebeurt.

Of registreer je om te kunnen reageren.