Varkenshouderij

Nieuws 333 x bekeken 1 reactie

Aantal varkenshouders Denemarken stabiel

Kopenhagen – Het aantal varkenshouders in Denemarken is vorig jaar nagenoeg gelijk gebleven.

Afgaande op de nieuwe cijfers van Danmarks Statistik (DST) was ten opzichte van 2009 zelfs sprake van een kleine stijging naar krap 5.100 ondernemers. Circa de helft daarvan – krap 2.600 – is zeugenhouder of heeft zeugen in combinatie met vleesvarkens.

Het aantal bezette varkensplaatsen per bedrijf steeg met 150 naar 2.600. Het aantal landbouwondernemers als geheel groeide ten opzichte van het voorafgaande jaar met een slordige 700 naar 42.000. De lichte groei moet worden toegeschreven aan een gewijzigde tellingsaanpak. Nu ook boeren meegeteld die alleen pelsdieren houden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dit kan men toch wel een trendbreuk noemen na +/- 30 jaar weer een lichte stijging van het aantal varkenshouders.
    Voorheen was het elke 10 jaar ongeveer een halvering.
    Persoonlijk had ik deze stilstand de eerste 10 jaar nog niet verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.