Varkenshouderij

Nieuws 169 x bekeken

Danish Crown draait solide eerste halfjaar

Randers – Danish Crown heeft in de eerste helft van het lopende boekjaar 2010/11 het resultaat verbeterd. Ten opzichte van dezelfde periode van het voorafgaande jaar steeg de nettowinst met een kleine 11 miljoen euro naar krap 100 miljoen euro.

De omzet belandde op ruim 3,3 miljard euro. Dat is een plus van 390 miljoen. Directietopman Kjeld Johannesen betitelt de cijfers als solide. Zij zijn volgens hem een direct uitvloeisel van de massieve inzet van de afgelopen jaren om het rendement op te krikken. Op de Deense thuismarkt slacht het bedrijf nu bijvoorbeeld wekelijks 21.000 varkens meer dan in de eerste helft van 2009/10. Ook de jongste acquisitie van het concern in Duitsland, de overname van D&S Fleisch (nu draaiend als Danish Crown Fleisch) heeft bijgedragen aan de positieve ontwikkeling.

De uitdaging voor de korte termijn is voor Danish Crown de veredeling. Het stijgende vleesprijsniveau zorgt bij deze activiteiten voor druk op het rendement. De vleeswaren- en worstproductie (hoofdzakelijk ondergebracht in dochterbedrijf Tulip Food) heeft een aandeel van 40 procent in de concernomzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.