Varkenshouderij

Nieuws 224 x bekeken

Brits milieu-agentschap nu tegen megavarkensstal

Foston – Het Britse milieu-agentschap Environment Agency vindt dat bij de plannen voor een megavarkenshouderij met 2.500 zeugen bij Foston in Derbyshire niet voldoende gedaan is aan bescherming van het milieu.

Eerder al werden de plannen voor een megarundveehouderij in Oost-Engeland ingetrokken na bezwaren van de milieudienst.

Varkensbedrijf Midland Pig Producers had vergunning aangevraagd bij de regionale autoriteiten voor de fokkerij met daarbij een biogas-installatie. De milieudienst vindt echter dat niet voldoende maatregelen zijn genomen om vervuiling van het grondwater te voorkomen, precies hetzelfde bezwaar als bij het megarundveebedrijf in Nocton.

Omdat toestemming van het Environment Agency verplicht is, betekent dat dat de plannen voor de varkenshouderij in ieder geval ernstig zijn vertraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.