Varkenshouderij

Nieuws 157 x bekeken

Westfleisch produceert 6 procent meer

Münster – Westfleisch heeft de omzet vorig jaar licht – met ruim 40 miljoen euro – opgekrikt naar 1,94 miljard euro. Dat meldt het concern in zijn leveranciersnieuwsbrief Info.

De omzetgroei bleef enigszins achter bij de groei van de productievolumes. Hierbij ging het om bij elkaar 8.321.000 ton vlees en vleeswaren. Dat was bijna 6 procent meer dan in 2009. Voor de inkoop van varkens betaalde het Westfaalse bedrijf aan zijn leveranciers € 1,43 per kilo. Dat was 2 cent minder dan in het jaar daarvoor.

Westfleisch zag vooral de export groeien. Van de productie vloeide een slordige 40 procent ofwel 343.000 ton af naar markten buiten Duitsland, het merendeel in de EU, maar ook derde markten, die goed waren voor 78.000 ton (plus krap 33 procent).

Het lopende jaar begon moeilijk voor Westfleisch wegens de dioxinecrisis in december en januari. Het concern is er echter met een ’blauw oog’ vanaf gekomen en heeft de export weer kunnen hervatten, hoewel Japan de boot nog afhoudt.

Of registreer je om te kunnen reageren.