Varkenshouderij

Nieuws 240 x bekeken

Weekend van het varken krijgt andere opzet

Zoetermeer – Het weekend van het varken zal dit jaar worden gehouden onder het motto ’Vraag het de varkenshouder’.

De organisatie mikt op een verdubbeling van het aantal bezoekers tot 25.000 tijdens het Weekend van het Varken.

Dat blijkt uit een stuk dat woensdag wordt besproken tijdens de vergadering van het bestuur van het Productschap Vee en Vlees (PVV).

Het Weekend van het Varken wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Tot nu toe was de campagne vooral gericht op regionale ondersteuning van de zichtstallen en andere deelnemende bedrijven en was de boodschap vooral dat het mogelijk is om gratis en zonder afspraak een varkensstal te bezoeken en te bekijken.

Onder de nieuwe koers ligt de nadruk op informatieverstrekking aan het publiek. Tijdens het weekend zijn er meerdere varkenshouders aanwezig bij de zichtbedrijven om voorlichting te geven over de varkenshouderij. De organisatie wil naast de vijftien zichtlocaties nog vijftien andere locaties inzetten waar bezoekers terecht kunnen.

Varkenshouders die meedoen krijgen van tevoren ondersteuning en een training in het uitdragen van het verhaal van de Nederlandse varkenshouderij. Doel is ook om meer eenheid te creëren in de uit te dragen boodschap.

Om het weekend van het varken aantrekkelijker te maken voor kinderen is het de bedoeling om op de verschillende locaties een schilderactie voor de kinderen te organiseren. De organisatie mikt ook op samenwerking met de Agrarische Onderwijscentra en lokale ondernemers voor bijvoorbeeld de catering.

Of registreer je om te kunnen reageren.