Varkenshouderij

Nieuws 569 x bekeken

Recordprijs voor varkensbrok

Den Haag – De LEI-prijs van varkensbrok voor deze maand is vandaag gestegen met 75 cent naar € 28,30 per 100 kg.

Daarmee is het oude record van € 27,90 in 2008 overschreden. Tenzij de graanprijzen als gevolg van tegenvallende oogsten opnieuw escaleren, denkt veevoerbureau Stigevo dat de top van de mengvoerprijzen in zicht is.

Een eerdere prognose van het bureau van € 28,50 als top, kan mogelijk met een paar dubbeltjes worden overschreden.

Op basis van de huidige vervangingswaarde en de huidige LEI-notering van de brok, liggen de marges nu op een redelijk niveau, hoewel een ruimere marge uiteraard altijd welkom is. Omdat ongeveer 70 procent van de varkensbrok uit graan bestaat, is de verdere ontwikkeling van de graanprijzen doorslaggevend voor het prijsniveau van brok.

Of registreer je om te kunnen reageren.