Varkenshouderij

Nieuws 212 x bekeken

Danish Crown bouwt rundveeverwerking verder uit

Randers – Danish Crown heeft in de eerste helft van het lopende, op 1 oktober begonnen, concernboekjaar 12 procent meer runderen aan de slachthaak gebracht.

De rundvleesdivisie – DC Beef – krikte daarmee, in vergelijking met dezelfde periode in 2009/10, het aantal met 16.000 op naar 152.000 Dit blijkt uit de leveranciersbrief van het Deense concern. Thuismarktleider was DC Beef bij voorbaat al met een aandeel van ruim 60 procent in de verwerking. Vorige maand deelde het concern mee, dat het plannen ontwikkelt voor de bouw van een nieuwe rundveeslachterij, om het aantal bestaande slachterijen te kunnen beperken en om profijt te kunnen trekken van de automatiserinservaring die de afgelopen jaren in het verwerkingsproces in de varkensvleesdivisie is opgedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.