Varkenshouderij

Nieuws 1467 x bekeken 2 reacties

Straathof bouwt nieuw mega-varkensbedrijf in Meckelenbug-Voorpommeren

Alt-Tellin – Straathof Holding investeert flink in een uitbreiding van de stalcapaciteit in Meckelenburg-Voorpommeren. Volgende maand begint de Nederlandse maatschappij met de bouw van 10.500 zeugenstalplaatsen en een vergistingsinstallatie in Alt-Tellin in deze Duitse deelstaat.

Met de bouw van het complex is een slordige 20 miljoen euro gemoeid, meldt de in de regio verschijnende Ostseezeitung. Protesten van actiegroepen uit de burgerij en de georganiseerde milieu- en dierenbescherming hebben de verlening van een vergunning niet weten te verhinderen.

Straathof is in Oost-Duitsland al actief op vijf andere plaatsen. Met het project Alt-Tellin komt de capaciteit van de onderneming in de Bondsrepubliek op ruim 40.000 zeugen- en ruim 100.000 vleesvarkensplaatsen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wie stopt Straathof. die firma verpest ALLES.

  • no-profile-image

    koeboer

    Waarom alles verpesten, deze jongens hebben het gewoon goed voor elkaar, vandaar dat ze meer en sneller uitbreiden dan de meeste andere varkensboeren

Of registreer je om te kunnen reageren.