Varkenshouderij

Nieuws 189 x bekeken

Belgisch ketenoverleg vastgelopen

Brussel – De Belgische Federatie Voedselverwerkende Industrie is uit het Belgische ketenoverleg voor de varkenssector gestapt.

Dat meldt Vilt. Binnen het ketenoverleg werd de laatste weken gesproken over mogelijkheden om varkenshouders beter te beschermen tegen de grote volatiliteit van de grondstofprijzen. In eerste instantie werd er gesproken over de mogelijkheid om een noodfonds in te stellen. Later ging het over andere mogelijkheden om binnen de keten een systeem op te zetten.

Het Agrofront, bestaand uit onder meer de Boerenbond en het Algemeen Boerensyndicaat, had een concreet voorstel uitgewerkt, maar de Federatie Voedselverwerkende industrie gaf te kennen niet langer mee te willen werken aan een oplossing.

Of registreer je om te kunnen reageren.