Varkenshouderij

Nieuws 352 x bekeken

Varkens in tv-programma Gonzo

Dalfsen - Varkenshouder Johnny Hogenkamp in Dalfsen krijgt een week lang een tv-journalist aan het werk in zijn bedrijf.

De journalist werkt voor het tv-programma Gonzo. Gonzo, dat op zondagmiddag wordt uitgezonden, wil via de beleving van de presentator de kijker een dieper inzicht geven in een veelal onbekende wereld. "De echte wereld van een industrieel varkensbedrijf is waarschijnlijk voor weinig mensen bekend", stelt programmamaker Marianne Bakker van NTR televisie. "Veel meer mensen lezen er wel eens iets over maar weten niet wat het inhoudt om zo'n bedrijf te runnen, en te werken."

Hogenkamp ziet meewerken aan het programma als een kans om de varkenshouderij een gezicht te geven naar de maatschappij. "De positie van de varkenshouder in de voedselketen wordt belicht en ook enkele showroombijeenkomsten worden hierin betrokken."

Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.