Varkenshouderij

Nieuws 166 x bekeken

Opslagregeling: 129.000 ton aangemeld

Brussel – Tot en met afgelopen woensdag was er 129.000 ton varkensvlees aangemeld voor de Europese Particuliere Opslagregeling.

Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt op de maandelijkse vergadering van het beheerscomité. De Commissie heeft geen gegevens per land bekend gemaakt.

In Nederland is 11.500 ton aangemeld, aldus Rik van der Does van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Volgens Van der Does, die bij de vergadering van het beheerscomité aanwezig was, gaf de Europese Commissie geen enkel signaal af over een mogelijke beëindiging van de regeling. Vorige PO-regelingen van de Europese Unie werden meestal beëindigd op het moment dat er rond de 100.000 ton vlees was aangemeld. Vrij algemeen is de verwachting dan ook dat de regeling in de loop van volgende week zal worden beëindigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.