Varkenshouderij

Nieuws 401 x bekeken

Beste eerste kwartaal ooit voor Tyson Foods

Springdale – Tyson Foods heeft dankzij hoge varkensvleesprijzen het beste eerste kwartaal van een boekjaar ooit achter de rug.

De Amerikaanse vleesproducent zag de winst 86 procent stijgen tot 298 miljoen euro (219,9 miljoen euro). De omzet nam 14,8 procent toe tot 7,62 miljard dollar (5,6 miljard euro). De resultaten zijn aanmerkelijk beter dan analisten hadden verwacht.

De varkensvleesdivisie zal beter dan de historische norm blijven presteren, aldus topman Don Smith, maar niet zo goed als het vorige kwartaal. In het laatste kwartaal lagen prijzen voor varkensvlees 23,5 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De pluimveedivisie van het bedrijf uit Arkansas schrijft weer zwarte cijfers. Ondanks de scherp gestegen graanprijzen denkt het bedrijf dat de pluimveedivisie in 2011 winstgevend blijft. Het rundvleessegment profiteert van een goed lopende vraag uit exportmarkten.

Tyson Foods ging de laatste twee jaar door enkele reorganisaties om de prestaties op peil te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.