Varkenshouderij

Nieuws 352 x bekeken 2 reacties

Studenten varkenshouderij krijgen baangarantie

Hardenberg/Almen – Studenten die de opleiding varkenshouderij in Hardenberg volgen zijn na de opleiding verzekerd van een baan.

De Groene Welle – aanbieder van de opleiding varkenshouderij en personeelvoorziener AB Oost werken al intensief samen met het vinden van stageplekken maar het is nu ook formeel geregeld dat de studenten ook een baan aangeboden krijgen na de opleiding. ”De vraag naar goed personeel in de varkenshouderij is groter dan het aanbod. Met de samenwerking met AB Oost kunnen we onze studenten een baangarantie geven en AB Oost kan goed personeel leveren aan haar klanten”, aldus Marielle Boerman van De Groene Welle.

Per jaar schrijven 5 tot 10 studenten zich in voor de BBL-opleiding Varkenshouderij in Hardenberg. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg dat betekent dat de leerlingen één dag in de week naar school gaan. Op de overige dagen doen zij werkervaring op. De studenten kunnen na afronding van de studie ook een baan krijgen in een andere veehouderijsector als blijkt dat ze de varkenshouderij toch niet zo leuk vinden.

Met de baangarantie hoopt De Groene Welle meer mensen te trekken voor de opleiding.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Als je een beetje verstand heb dan ga je toch niet de hele dag in die stoffige stallen werken? Dat boeren zo gek zijn, allah, maar er is veel beter en gezonder werk te krijgen. Mensen vergooi je kostbare leven niet, want als je jong bent kun je overal terecht.

  • no-profile-image

    En zo best word het ook niet betaalt(netto voor de werknemer dan) en vaak maar keuze uit een werkgever de Agrarische bedrijfsverzorging die altijd voor de werkgever praat.Ook een monopolist op dat gebied wat de pampers boertjes wel fijn vinden omdat er geen alternatief is en het verloop groot is.De varkenshouderij heeft nog een lange weg te gaan wil je werknemers langdurig aan je binden met steeds meer blootstelling aan fijnstof(stofkapjes zij ook niet lang vol te houden als je er echt mee moet werken) omdat men ook steeds meer dieren per persoon hebt.Vergeet ook niet de douche protocollen/overal aan uit/handschoentjes aan,schoonspuiten(spuitnevel)eentonige werkzaamheden.Anderzijds is het wel zo als het bedrijf groot genoeg is en je met meerdere gelijkwaardige collega's het lage nivo vuile werk doet je wel en als team functioneert het werk een stuk dragelijker is,helaas meestal alleen een poolse arbeider en dat zegt iets over het imago en het probleem van de primaire sector en geld.Arbeid als sluitpost op de begroting,doorberekenen is nog niet aan de orde wat dat betreft doet de periferie het veel beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.