Varkenshouderij

Nieuws 269 x bekeken

Simulatie-oefening uitbraak Afrikaanse varkenspest

Parijs – Kroatië houdt op 14 en 15 december een simulatie-oefening van een uitbraak van Afrikaanse varkenspest. Kroatië doet dit in samenwerking met de Europese Commissie. Dit heeft de internationale organisatie voor diergezondheid OIE bekendgemaakt.

De bedoeling van de oefening is om de oplettendheid van dierenartsen en mensen in de varkenssector te versterken. Op die manier moet een eventuele uitbraak van Afrikaanse varkenspest zo snel mogelijk aan het licht komen. Tijdens de oefening zullen alle aspecten die een rol spelen bij een eventuele uitbraak aan de orde komen. Het gaat dan onder meer om de symptomen van de ziekte, monitoring, bemonsteringsstrategieën en de ruiming en destructie van zieke dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.