Varkenshouderij

Nieuws 591 x bekeken

Nog geen zicht op doorstart Verheijen

Venlo – Er is nog geen concreet zicht op een doorstart van het varkensbedrijf van de gebroeders Verheijen. Dat zegt curator Wim Eikendal van advocatenkantoor Boels Zanders in Venlo.

Het bedrijf van de gebroeders Verheijen in het Limburgse NeerNeer werd vorige week failliet verklaard. Het bedrijf telde zo’n 4.300 zeugen op acht locaties. Volgens Eikendal was het bedrijf in 2009 en 2010 in de problemen geraakt door een darminfectie. Dat leidde tot een verlies van 3 miljoen euro, een verlies dat het bedrijf als gevolg van de hoge voerkosten en lage biggenprijzen niet meer te boven kwam.

Het beleid is er nu op gericht om te komen tot een verantwoorde afbouw van de bedrijven en verkoop van de levende have, waarbij het dierenwelzijn voorop staat. Intussen zoekt de curator samen met de eigenaars ook naar mogelijkheden om het bedrijf een doorstart te geven.
Het bedrijf richtte zich op de productie van speenbiggen die op een gewicht van acht kilo werden afgeleverd en geëxporteerd naar gespecialiseerde opfokbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.