Varkenshouderij

Nieuws 182 x bekeken

Zesde Russische geval Afrikaanse varkenspest

Moskou – In Rusland is het zesde geval van Afrikaanse varkenspest vastgesteld in één maand tijd. Het zesde geval is aangetoond op een varkensbedrijf met 7.600 dieren in het district Briukhovetsky. Deze regio telt totaal 39.600 varkens. De eerder vijf uitbraken deze maand zijn gemeld in de regio Krasnodar.

Sinds de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Rusland is de varkensstapel in het zwaarst getroffen gebied Krasnodar 13 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Het is nog niet zeker hoeveel dieren in het onlangs getroffen distruct Briukhovetsky worden geruimd.

Rusland verwacht dat de varkensstapel door de ziekte nog verder krimpt waardoor de prijs van varkensvlees zal stijgen.

Rusland krijgt de ziekte maar niet onder controle. Op de onlangs gehouden bestuursvergadering van het Productschap Vee en Vlees (PVV) uitte Wyno Zwanenburg, voorzitter van varkenshoudersvakbond NVV, zijn bezorgdheid over de situatie in Rusland. Hij vindt dat Europese Unie actief ondersteuning moet bieden aan Rusland om de grensinspecties en controles adequaat uit te voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.