Varkenshouderij

Nieuws 172 x bekeken

Westfleisch schrikt van hoge vleesprijzen met nieuw afrekening

Münster - De nieuwe vleesclassificeringsschema’s voor AutoFom in de Duitse slachterijen blijven voor drama zorgen.

Westfleisch heeft vorige week besloten 2 cent per kilo op de afrekening van de leveranciers in te houden omdat de vleesprijzen met het nieuwe model (’Maske’) aanzienlijk hoger bleken uit te vallen dan gebudgetteerd. Dat schrijft het boerenbondsorgaan Landwirtschaftliches Wochenblatt Westfalen-Lippe. Tönnies zou volgens deze berichtgeving een soortgelijke maatregel overwegen.

Voor de invoering van de nieuwe ’Maske’ gingen de varkenshouders er in feite van uit dat de afrekeningen juist nadeliger zouden uitpakken. In hoeverre de gang van zaken die zich nu blijkt voor te doen op een systeemfout berust dan wel op een technisch defect wordt door Westfleisch onderzocht. Het ingehouden geld wordt mogelijk later alsnog uitbetaald, als het bedrijf daarover duidelijkheid heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.