Varkenshouderij

Nieuws 149 x bekeken 7 reacties

Veerman: ga in een keten produceren

Hardenberg – Maak een duidelijke keuze, dat adviseerde voormalig landbouwminister Cees Veerman deze week aan zijn toehoorders tijdens de najaarsvergadering van de European Pig Producers (EPP).

Volgens Veerman hebben Nederlandse varkenshouders twee mogelijkheden. ”Blijf in Nederland en kies voor ketenproductie, of vertrek naar het buitenland voor vrije, grootschalige bulkproductie.”

Volgens Veerman is er voor grootschalige bulkproductie in Nederland geen ruimte. ”Nederland is een park, het is een klein en dichtbevolkt land. Grote veefabrieken worden niet geaccepteerd.”

Om als Nederlandse varkenssector perspectief te hebben in Nederland is het volgens Veerman erg belangrijk dat boeren werken aan zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. ”Laat je niet in de hoek drukken. Vertel over de hoogwaardige producten die de varkenshouders maken.”

Ook adviseert Veerman om als Nederlandse varkenshouders samen op te trekken en te zorgen voor één belangenbehartiger. ”Zorg verder dat ’rotte appels’ het belang van het collectief niet schaden. Verbrokkeling in de sector is dodelijk.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fan van bleker

  laat verman zelf maar eerst het voorbeeld geven van keten denken en dus niet steeds zijn eigen cda in het opebaar onderuithalen met zijn kromme politieke uitspraken
  gesteunt door zijn dik salaris 3 * balkenendenorm gekregen van natuurmonument

 • no-profile-image

  Er zijn en blijven nu eenmaal altijd van die zielige gevalletjes á la Veerman, die zichzelf superbelangrijk blijven vinden.

 • no-profile-image

  Aan de ketting produceren?Nog een mogelijkheid,stoppen want we worden in de hoek gedrukt op on-democratische manier waardoor de veefabrieken al bestaan en steeds meer draagvlak krijgen.Ook wanbeleid van de CDA achterkamertjes boerenpolitiek van de afgelopen 40 jaar.Het gaat met het CDA omvang net zo als met de boeren,geen partij meer met een menselijk gezicht,laat staan voor het gezinbedrijf.Zelfbewust?

 • no-profile-image

  Hans Brasil

  Veerman heeft helemaal gelijk, alleen hij vergeet (expres) te vertellen dat de NL varkensstapel met slechte prijzen, hoge kosten, 2013, 2015 mestverwerking, uitbreidende duitsers en denen ,etc. gedoemd is af te slanken tot hooguit zelfvoorzieningsgraad. Als je varkensboer wil zijn, dan is het wegwezen daar, Ben je er toch ingetrapt, dan zit je nog vaster gebonden, dan de zeugen vroeger aan de riem.

 • no-profile-image

  Wie is de rotte appel . Hij heeft het door , maar durft het niet hard op te zeggen .MULTINATIONALS Z.L.T.O / RABO . die MEGA stallen bouwen in oost europa. met de centen van hun leden. Om vervolgens dit vlees te dumpen in west europa.

 • no-profile-image

  Het verhaal is een echt cda verhaal. Eerst klinkt het leuk maar al snel kom je er achter dat het alleen maar loze woorden zijn. Een in de vorige eeuw achtehaald verhaal.

 • no-profile-image

  Hans Br. Veerman zegt niet met zoveel woorden dat afslanken een must is in Nederland. Maar in ketens denken, betekent dat de productie niet hoger kan zijn dan de keten kan afzetten. Mestverwerkings verplichting doet de rest. Welke consument betaalt al die extra s onder het motto van keten productie en dus beter dan import vlees?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.