Varkenshouderij

Nieuws 180 x bekeken

Unifar bezig met gezamenlijke afzet vleesvarkens

Luttenberg – Unifar, de organisatie van varkenshouders die met elkaar samenwerken op het gebied van inkoop van bedrijfsmiddelen en afzet van slachtzeugen, is bezig met een project voor gezamenlijke afzet van vleesvarkens. Dat meldt voorzitter Edwin Tijs.

Gezamenlijke afzet van vleesvarkens is al sinds de start van Unifar in 2008 een wens van de organisatie. Het is nu voor het eerst dat iets concreets in gang is gezet.

Volgens Tijs gaat het om afzet van vleesvarkens naar Duitsland. Unifar heeft een handelspartner die de varkens wil afnemen. ”We hebben nu geïnventariseerd wie wil deelnemen in het project. Er hebben zich en stuk of tien bedrijven gemeld.” Tijs kan nog niet zeggen om hoeveel dieren het eventueel zou gaan.

Later deze maand zal er een avond worden belegd om het initiatief nader te bespreken en duidelijker te krijgen of er met dit gezamenlijke afzetinitiatief een meerprijs is te realiseren boven de huidige afzetkanalen van de potentiële deelnemers. Volgens Tijs realiseren de bedrijven die zich tot nu toe hebben gemeld als belangstellende, al bovengemiddelde prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.