Varkenshouderij

Nieuws 154 x bekeken

Danish Crown voert efficiëncy op

Randers – Danish Crown gaat in de vestigingen op de Deense thuismarkt de efficiëncy opvoeren met een nieuw programma, DC Compass.

Enkele jaren geleden introduceerde Danish Crown al DC Future. Dat heeft tot dusver nog niet geleid tot de verlaging van de arbeidskosten waarnaar werd gestreefd, zo stelt het concern in een toelichting. Met DC Compass moet het binnen een paar jaar wel lukken om op dat vlak te kunnen concurreren met buitenlandse slachterijen, met name de Duitse.

DC Compass mikt op volledige gelijkschakeling van alle arbeidsprocessen in alle vestigingen. Het wordt niet uitgesloten dat er daarbij ook arbeidsplaatsen zullen kunnen worden geschrapt. Vooreerst komen er zelfs enkele arbeidsplaatsen bij, want de zogenoemde tijdsstudieafdeling in het hoofdkwartier in Randers wordt uitgebreid met vijf naar vijftien medewerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.