Varkenshouderij

Nieuws 157 x bekeken

Zelfverzorgingsgraad varkensvlees Duitsland groeit

Berlijn- De zelfverzorgingsgraad van Duits varkensvlees is in 2010 nogmaals toegenomen.

Volgens de federatie van coöperatieve verwerkende bedrijven in de agrarische sector, het Deutsche Raiffeisenverband (DRV), groeide deze met 2 procent naar 110 procent. In het lopende nieuwe jaar groeit de zelfverzorgingsgraad uitgaande van de prognose van het DRV verder, ditmaal naar 114 procent.

Het aantal door de slachterijen aan de haak gebrachte varkens pluste in 2010 met 3,5 procent naar 58,3 miljoen. De varkensvleesproductie groeide daardoor met 180.000 ton naar 5,43 miljoen ton. Ook deze stijging zet zich volgens de federatie in 2011 voort. Dit jaar voorziet het DRV een groei van het aantal verwerkte varkens van rond de 1,7 procent.

De export neemt dit jaar toe met 6 procent. Afgelopen jaar keerde het exportvolume binnen de EU weer terug naar het record van 2008, toen 2,6 miljoen werd afgezet op de gemeenschappelijke markt. Buiten de EU werden, gestuwd door de markten in Rusland en China, groeipercentages gehaald van 17 procent.

De binnenlandse consumptie van het product daalde daarentegen per inwoner met 200 gram, hoewel daarvoor 2,3 procent minder hoefde te worden betaald dan in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.