Varkenshouderij

Nieuws 176 x bekeken

Schotten willen dat winkeliers 'eigen varkensvlees' verkopen

Edinburgh – De National Farmers Union of Schotland heeft alle grote winkelbedrijven per brief gevraagd om alleen varkensvlees en bacon uit eigen land te verkopen ’in een tijd waarin de varkenshouders met een nog nooit vertoonde stijging van de voerkosten voor hun dieren te kampen hebben.’

De Schotse boerenbond volgt daarmee het voorbeeld van de Engelse collega’s die zelfs bij de bazen van grote supermarkten op bezoek gaan om hun wensen te onderstrepen.

NFU Scotland wijst op het goede voorbeeld van supermarkt Asda die heeft toegezegd een opslag voor de hoge voerkosten op haar varkensvlees en varkensproducten te zullen hanteren. Voorzitter Philip Sleigh van de sectie varkenshouderij binnen de bond: ’’Alle andere winkelbedrijven moeten dat voorbeeld snel volgen en zich meer bewust zijn van de hogere productiekosten. De winkeliers moeten achter onze eigen varkenshouders blijven staan en hun niet overleveren aan goedkopere buitenlandse invoer.”

Sleigh is tegelijkertijd tevreden met de door Brussel genomen maatregelen om de varkenshouderij te ondersteunen. ’’Het besluit om een opslagregeling te treffen om de Europese varkenssector te stabiliseren is hoogst welkom. Door de dioxinecrisis is een groot overschot op de markt ontstaan die de prijzen omlaag trekt in een tijd dat de kosten juist omhoog gaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.