Varkenshouderij

Nieuws 310 x bekeken

Ruimingen in verband met Afrikaanse varkenspest Rusland

Sint Petersburg - Ruim 1.200 varkens zijn in de omgeving van het Russische Sint Petersburg geruimd in verband met recente gevallen van Afrikaanse varkenspest in het gebied.

Dat meldt de hoogste veterinair van Sint Petersburg. Het gaat in totaal om varkens van 53 bedrijven. In het gebied zijn veel gezinnen die enkele varkens hebben. In de omgeving worden ook 700 wilde zwijnen geruimd.

De geruimde varkens worden vergoed door de overheid. Varkenshouders krijgen € 1,88 per kilo levend gewicht. Dat is de actuele varkensprijs in het gebied. Op de wegen van- en naar de verdachte regio zijn controleposten ingesteld om het vervoersverbod te controleren.

In het rayon Sint Petersburg werden begin deze maand acht varkenskadavers gevonden op de mesthoop van een pluimveebedrijf. De dieren bleken besmet met Afrikaanse varkenspest. Kort daarna werden op een kleinschalig veebedrijf in de omgeving ook kadavers gevonden die Afrikaanse varkenspest bleken te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.