Varkenshouderij

Nieuws 155 x bekeken

Franse varkensprijs bijna euro omlaag

Plérin - Op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar is de algemene notering op de varkensmarkt in het Franse Plérin met 0,9 cent gedaald naar 1,148 euro per kilo.

’’We zijn nauwelijks met het jaar begonnen of bepaalde slachthuizen zetten onmiddellijk weer druk op de varkensprijzen,” aldus een boos beursbestuur van de Marché du Porc Breton.

Volgens de MPB komen de slachthuizen en vleesbedrijven aanzetten met verhalen over veel aanbiedingen maar ook over de daling van de varkensprijzen in Duitsland. ’’Maar dat heeft niets van doen met de Franse slachthuizen. Mogen we er aan herinneren dat de Duitse varkensprijs tussen half oktober en half december met 11 cent is gestegen terwijl onze Franse notering stagneerde. Zonder twijfel had de MPB in die periode dan ook de ontwikkeling in Duitsland moeten volgen.” Het marktbestuur vindt dan ook dat de varkenshouders, die hun productiekosten omhoog zien schieten, recht hebben op een betere behandeling van hun tegenhangers ’die de indruk wekken de gevolgen van de sterk stijgende grondstofprijzen hermetisch buiten de deur te willen houden’.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.