Varkenshouderij

Nieuws 180 x bekeken 2 reacties

Duitsers willen geen opslag varkensvlees

Berlijn – Duitsland voelt niets voor een opslagregeling voor varkensvlees.

Dat zei staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) vanmiddag op de Grüne Woche in Berlijn. De Duitsers verwachten dat de dioxinecrisis snel is opgelost en er daarom geen reden is voor tijdelijke opslag. Bleker zelf denkt wel dat de regeling varkenshouders kan helpen.

Maandag overleggen de Europese landbouwministers over het gezamenlijke plan van Bleker en de Vlaamse minister-president Kris Peeters om tijdelijk varkensvlees van de markt te halen. Voor die tijd zal de staatssecretaris geen pogingen doen zijn Duitse ambtsgenoot Ilse Aigner van de noodzaak hiervan te overtuigen.

Op de vraag of Duitsland een extra verantwoordelijkheid heeft zijn voorstel te steunen omdat daar de crisis is ontstaan, wilde Bleker niet ingaan. ”Daar heb ik ook aan gedacht”, zei hij. ”Maar ik ben er nog niet uit.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hebben ze iets te willen die swein hunde

  • no-profile-image

    Opslag met verplichte exportbestemming zal voorkomen dat gans 2011 geen ramp wordt !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.