Varkenshouderij

Nieuws 207 x bekeken

Belgische ketenpartijen onderzoeken crisistoeslag

Brussel - Het Belgische ketenoverleg voor de varkenshouderij wil op korte termijn de mogelijkheden van een crisistoeslag op de varkensprijzen bespreken.

Met deze crisistoeslag zouden varkenshouders de sterk gestegen grondstofprijzen voor een deel vergoed kunnen krijgen. Op 28 januari willen de verschillende partijen in het ketenoverleg een standpunt over dit idee en deze problematiek formuleren. Volgens Bert Bohnen van de Belgische Boerenbond gaan de gedachten in de richting van toeslagen op de verkoopprijzen van de producten in de verschillende schakels van de keten. Ook de consument zou te maken krijgen met een toeslag op de productprijs in de winkel.

"Ik kan er nog niet concreet over zijn. We bespreken de ideeën vrijdag verder", aldus Bohnen.
Verder hebben de Belgische distributie en retailbedrijven toegezegd hun aankoopbeleid deze week niet te laten beïnvloeden door de actuele crisis in Duitsland. Ook de Belgische vleesverwerkers worden opgeroepen hun aankoopbeleid niet te laten beïnvloeden door de crisis in Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.