Varkenshouderij

Nieuws 158 x bekeken 1 reactie

Aigner: industrie wil geen opslagregeling

Berlijn - Duitsland voelt weinig voor een opslagregeling voor varkensvlees.

Dat bleek vanmiddag tijdens een persconferentie op de Grüne Woche in Berlijn met landbouwministers van verschillende landen en eurocommissaris Dacian Ciolos. Volgens de Duitse federale landbouwminister Ilse Aigner ziet de industrie niets in een opslagregeling. Wel vindt zij het de verantwoordelijkheid van Duitsland een oplossing te vinden voor de gevolgen van de dioxinecrisis aangezien deze in dat land is ontstaan.

Die oplossing is naar overtuiging van Aigner eerder gelegen in het herwinnen van het vertrouwen van de consumenten in binnen- en buitenland. Volgens de Franse landbouwminister Bruno Le Maire is zij daarmee op de goede weg.

Eerder deze week deed Aigner voorstellen voor scherper toezicht op de veevoerindustrie. Ciolos hield zich op de vlakte over een mogelijke opslagregeling; hij wil de uitkomst van de Europese landbouwraad maandag afwachten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Je klanten verliezen gaat sneller en eenvoudig, dan ze terug winnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.