Varkenshouderij

Nieuws 220 x bekeken

Westfleisch wil snelle groei verwerking ongecastreerde beren

Münster- Westfleisch mikt op een snelle groei van de verwerking van ongecastreerde beren in navolging van concurrenten Vion en Tönnies.

Dat heeft directeur landbouw Josef Beuck van Westfleisch laten weten. Tegenover persbureau Agra Europe verklaart hij dat de afschaffing van de castratie-ingreep bij biggen opgenomen is in het welzijnsprogramma Aktion Tierwohl dat Westfleisch enkele weken geleden heeft gelanceerd. Dit programma wordt momenteel geïntroduceerd bij de handelspartners van het concern.

De doelstelling is om in eerste instantie 650.000 onbehandelde beren per jaar te leveren op een totaal volume van – uitgaande van de cijfers van vorig jaar – 6,25 miljoen varkens.

Met uitvoer is Westfleisch volgens Beuck al ver gevorderd. Op het ogenblik kunnen al 350.000 varkens worden geleverd die aan de eisen van Aktion Tierwohl voldoen. "De werving onder de leveranciers is in volle gang," aldus Beuck.

De verwerking vindt plaats in de slachterij in Coesfeld, ongeveer 30 kilometer van de grens bij Winterswijk. In deze vestiging worden ook veel varkens van Nederlandse leveranciers geslacht. Tot dusver werden de beren nog afgerekend op basis van een gemiddelde, dat wil zeggen alle dieren gelijk ongeacht het individuele gewicht. Per 1 januari wordt de afrekening bepaald met AutoFom met aanvullende gewichtsbeperkingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.