Varkenshouderij

Nieuws 232 x bekeken 1 reactie

Veevoer mogelijk oorzaak verspreiding MKZ in Korea

Seoul - Zuid-Korea vreest dat de uitbraak van Mond- en Klauwzeer zich over het hele land gaat verspreiden.

Aanleiding zijn nieuwe uitbraken van MKZ op een varkensbedrijf ten noorden van de hoofdstad Seoul. Dat is enkele honderden kilometers ten noorden van de haard van de uitbraak in Andong. De nieuwe besmette bedrijven in Yangju en Yeoncheon hebben beide 1.200 varkens en zijn van één eigenaar.

Onderzoekers vermoeden dat de verspreiding via veevoer gaat, vermoedelijk via swill.
"Bij beide haarden begon de uitbraak bij een varkensbedrijf. Bekend is dat varkens makkelijke geïnfecteerd raken via voedsel", aldus Zuid-Koreaanse onderzoekers.

In totaal meldt Zuid-Korea inmiddels 36 bevestigde gevallen van MKZ. Het gaat om serotype O. Het virus dat eerder dit jaar in Japan tot een grootschalige uitbraak leidde was ook serotype O. Of het om exact hetzelfde virus gaat wordt onderzocht. Tot nu toe zijn in Zuid-Korea 152.000 dieren geruimd in verband met de uitbraak.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Elisa

    Waarom kunnen we niet enten tegen MKZ en wel tegen B.T

Of registreer je om te kunnen reageren.