Varkenshouderij

Nieuws 193 x bekeken

Varkensboerinnen houden stille tocht in Brussel

Brussel – Ongeveer honderd varkenshoudsters of vrouwen van varkenshouders hebben in Brussel een stille tocht gehouden. De tocht ging naar het Vlaamse parlementsgebouw, waar vandaag een dag van reflectie wordt gehouden over de varkenshouderij in de Europese Unie.

De varkensboerinnen vragen met de tocht aandacht voor de crisis in de varkenshouderij. Volgens de initiatiefnemende Belgische verenigingen, waaronder Veva, kampen de varkenshouders al jaren met financiële problemen. Eerst door de lage varkensprijzen en nu door de sterk gestegen voerprijzen. Volgens de initiatiefnemers zijn maatregelen nodig om het tij te keren.

Ann Deneffe wijst er in de Vlaamse krant Belga op dat de crisis de boerinnen extra hard treft. ”De vrouwen doen vaak de administratie, waardoor ze rechtstreeks geconfronteerd worden met schuldeisers”, aldus Deneffe. De boerinnen betogen bewust in stilte, omdat ze naar eigen zeggen ook in stilte lijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.