Varkenshouderij

Nieuws 281 x bekeken

Staking keurmeesters bij Danish Crown

Randers – De verwerking van varkens bij Danish Crown ligt vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag deels stil door een staking van de keurmeesters.

Gisteren werden daardoor 30.000 varkens minder geslacht dan gepland en vandaag loopt de achterstand op met 10.000. Getroffen zijn drie slachterijlocaties die normaal 35 procent van het aanbod aan de haak brengen. Deze drie slachterijen draaien momenteel op halve kracht.

Communicatiedirecteur Anne Willemoes van Danish Crown vindt de actie ongepast vanwege de kerstdrukte. ”Een klein handjevol mensen zet al onze medewerkers onder een ontzettend grote druk. Dat is onfatsoenlijk.” De varkens die niet kunnen worden geslacht mogen eenmaal geleverd niet terug naar de leveranciers. De slachterij moet daarom voor extra stalcapaciteit zorgen. De keurmeesters staken wegens een arbeidsconflict met hun werkgever, de rijksoverheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.