Varkenshouderij

Nieuws 285 x bekeken

MCD-supermarkten gaan voor varkensvlees uit strooiselstal

Sliedrecht - MCD-supermarkten, onderdeel van de Boon Beheer groep, gevestigd in Sliedrecht start begin 2011 met de verkoop van varkensvlees afkomstig uit de diervriendelijke Canadese strooiselstallen.

Dit houderijsysteem werd eind jaren '90 in Nederland geïntroduceerd door Raymond Cobben in Ulestraten. De vier varkenshouders die produceren in een Canadese strooiselstal hebben zich verenigd in de Stichting Maatschappelijk Bewuster Varkensvlees. Ze brengen hun product op de markt onder het merk varkensvlees met een Krull. Ook nu bij de MCD-supermarkten komt het vlees met een klein Krull logo in het schap te liggen.

Cobben wist eerder met het vlees uit de Canadese strooiselstallen binnen te komen bij Jumbo-supermarkten. Daar levert de groep nog steeds vlees aan een aantal Jumbo’s onder het logo Jumbo Bewust. Verder levert de groep aan Vleeswarenspecialist Huis van Beleg. Het vlees uit het systeem voldoet aan de criteria van Milieukeur en heeft één Beter levenster van de Dierenbescherming.

Nu ook MCD-supermarkten tot de afnemers gaat behoren willen de varkenshouders de productie opschroeven. Volgens voorzitter Raymond Cobben van de Stichting is nog niet helemaal duidelijk hoeveel dieren er nodig zijn. "Maar het aantal zou zomaar kunnen verdubbelen", aldus Cobben. Tot nu toe lag de productie op zo’n 350 dieren per week.

Of registreer je om te kunnen reageren.