Varkenshouderij

Nieuws 232 x bekeken 1 reactie

LTO: regels voor verleasen van dierrechten vereenvoudigen

Beerta – LTO wil dat de mogelijkheden voor veehouders in de compartimenten Oost en Overig om dierrechten te leasen uit het zuidelijke compartiment worden verruimd.

Dat meldt LTO-varkenshouderijvoorzitter Annechien ten Have. De afgelopen weken is gebleken dat er in compartiment Zuid een overschot is aan rechten. In Oost en Overig is juist een tekort. Daardoor zijn de verschillen in leaseprijzen tussen de compartimenten opgelopen.

Op het ogenblik is het alleen voor veehouders in compartiment Overig mogelijk om rechten uit het zuiden te kopen onder strikte voorraden. Een varkenshouder koopt dan 100 procent benutbare rechten in Zuid en verkoopt per omgaande niet benutbare rechten terug. Dit wordt ook wel een U-bochtconstructie genoemd. Voor leaserechten werkt dit niet, omdat geen veehouder niet benutbare rechten gaat leasen.

Ten Have wil de komende tijd gaan pleiten voor eenvoudiger regels voor het verleasen van rechten, en zo te komen tot minder administratieve lasten.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    moe van

    Bedenk zelf eens wat inplaats van altijd alles van de NVV af te kijken. Helemaal niets komt uit zich zelf bij LTO, altijd maar loeren en jatten..... Varkenshouders die nog lid zijn van LTO begrijp ik helemaal niet meer

Of registreer je om te kunnen reageren.