Varkenshouderij

Nieuws 315 x bekeken

Duitse vleesvarkensstapel hervat groei

Wiesbaden – De varkensstapel in Duitsland is sinds mei weer wat groter geworden, maar de zeugenstapel leverde afzonderlijk bekeken in.

Ook het aantal varkenshoudende bedrijven daalde. In vergelijking met mei telden de statistici 500 bedrijven (1,4 procent) minder. Volgens de dinsdag gepubliceerde novembertelling van het Statistische Bundesamt groeide het totale aantal varkens in deze periode met 1,4 procent naar krap 26,9 miljoen.

De zeugenstapel slonk daarentegen met 0,8 procent naar 2,22 miljoen dieren. Ook het aantal biggen zakte, en wel met 3,7 procent naar 7,12 miljoen. De groei manifesteert zich dan ook geheel in de vleesvarkensstapel. Het aantal dieren in deze categorie nam met 653.000 toe naar 17,5 miljoen.

De sterkste groei (3,7 procent) deed zich voor in de deelstaat Nedersaksen, goed voor 31 procent van de totale varkensstapel. Het gemiddelde aantal varkens-dan wel zeugenplaatsen per bedrijf pluste met 2,8 procent naar 817.

Of registreer je om te kunnen reageren.