Varkenshouderij

Nieuws 310 x bekeken

'Dirk, Bas en Digros in 2011 over op vlees ongecastreerde big'

Amsterdam – Detailconsult, de inkooporganisatie voor de supermarkten Bas, Dirk van den Broek en Digros, verwacht eind 2011 of mogelijk eerder over te kunnen gaan op de verkoop van vlees van ongecastreerde varkens. Waarschijnlijk zal ook Dekamarkt zich hierbij aansluiten.

Dat bericht de organisatie Varkens in Nood. Door de stap van deze supermarkten zullen jaarlijks 130.000 biggen minder worden gecastreerd, stelt de dierenorganisatie. Met deze bedrijven stijgt het aandeel Nederlandse supermarkten dat ongecastreerd varkensvlees verkoopt tot 95 procent, aldus Varkens in Nood.

De stichting is bezig de laatste bedrijven aan te sporen. Eerder werden C1000, Albert Heijn en Sligro gedagvaard; deze bedrijven hebben inmiddels hun beleid gewijzigd, aldus Varkens in Nood. Unilever heeft laten weten begin 2011 met toezeggingen te komen.

Snackfabrikant Mora heeft nog geen enkele toezegging gedaan. Die is daarom door de stichtingen Varkens in Nood en Dier & Recht gedagvaard.

Of registreer je om te kunnen reageren.