hogere varkensgezondheid
homeprogrammasprekersinnovatieprijspartnersdierenartsensessielocatiecotnactaanmelden

han swinkels

Han Swinkels (dagvoorzitter)

Sinds 1 januari 2012 is Han Swinkels (53) verbonden als lector duurzame veehouderijketens aan HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Hij is afgestudeerd dierwetenschapper aan de Wageningen Universiteit en gepromoveerd aan Virginia Tech in Blacksburg, Verenigde Staten. Daarna heeft hij als onderzoeker en manager bijna 13 jaar gewerkt voor het huidige Livestock Research en Food & Biobased research van Wageningen UR. In 2006 is hij overgestapt naar de ZLTO, waar hij bijna 5 jaar als manager dierlijke sectoren werkte van lid tot Brussel onder de vlag van LTO Nederland. Nu combineert hij het lectoraat met zijn werk als zelfstandig consultant. Op het snijvlak van beleid en praktijk begeleidt hij trajecten voor bedrijfsleven en brancheorganisaties, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties. De rode draad in deze trajecten is dat in co-operatie wordt gewerkt aan duurzame vernieuwingen in dierlijke productieketens en Agri&Food.

   
ruben decaluwe

Ruben Decaluwé
Nutritionist bij Trouw Nutrition

Ruben Decaluwé studeerde af als dierenarts met specialisatie varken in 2010 met grote onderscheiding. In 2011 begon hij als doctoraatsstudent aan de faculteit Diergeneeskunde aan het labo Diervoeding en de eenheid gezondheidszorg varken. Hij voerde 4 jaar onderzoek uit over de peripartale periode bij de zeug waarbij hij zich hoofdzakelijk toespitste op colostrum en partusinductie. Daarnaast verzorgde hij in team de bedrijfsbegeleiding op verschillende varkensbedrijven, 2de-lijns diergeneeskundig werk. In 2013 behaalde hij het diploma ‘Vakdierenarts Varken’ en in 2014 verdedigde hij succesvol zijn doctoraal proefschrift dat handelde over colostrumproductie bij zeugen. Sinds begin 2015 is hij werkzaam als nutritionist bij Trouw Nutrition waar hij in een team van 4 instaat voor de formulaties, onderzoek en productontwikkeling.

   
marko van asten

Marko van Asten 
Varkenshouder in Sterksel

Na mijn studie bedrijfskunde aan de HAS Den Bosch ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij ABAB Accountants. Hier heb ik leren werken in een groot bedrijf en voor een baas, waar een eigen koers varen niet altijd lukt. Na ABAB ben ik nog twee jaar werkzaam geweest bij van Gennip Schrieks bedrijfsadviezen. Hier heb ik geleerd om 3 stappen vooruit te denken en visie te vormen. 

Nu ben ik agrarisch ondernemer en verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van de Van Asten Group. Circulaire economie en innovatie zijn kernwoorden van de van Asten Group. Onlangs zijn we winnaar geworden van de Herman Wijffels Innovatie Publieksprijs met een soort ‘Yakult voor varkens’: door het varkensvoer te fermenteren kan het varken het voer beter verteren en worden de darmen gezonder. Onze organisatie heeft ongeveer 220 medewerkers in dienst maar het is nog steeds een echt familiebedrijf. Samen met mijn broer Roland en zus Monique voeren wij de directie van de Van Asten Group. Van Asten Group is een toonaangevend internationaal familiebedrijf in de varkenshouderij. Wij produceren kwalitatief hoogwaardige biggen, vleesvarkens en fokgelten voor de Nederlandse en Duitse markt. Onze missie is gericht op gemotiveerde medewerkers, gezamenlijk richten wij ons op diergezondheid, kwaliteit en kostprijs. In 2016 willen wij de eerste stappen zetten in verwaarding van ons vlees. 

   
ge backus

Gé Backus 
Directeur Connect Agri and Food, DLV

Op 12 juni 1956 ben ik geboren in Helden (Midden-Limburg). Daar ben ik opgegroeid en heb ik mijn middelbare school opleiding gevolgd aan het Thomascollege in Venlo. Na het Atheneum ben ik gaan studeren aan de toenmalige landbouwhogeschool in Wageningen. In 1981 ben ik afgestudeerd en gaan werken in de landbouwvoorlichting. In 1984 ben ik in dienst getreden bij het Proefstation Varkenshouderij als hoofd van de afdeling economie. In 1998 ben ik overgestapt naar het Landbouw Economisch Instituut. Daar heb ik in verschillende functies diepgaande kennis opgebouwd over de productie, verwerking, afzet en consumptie van voedsel. Op 1 december 2012 ben ik gestart als directeur van Connecting Agri & Food (een nieuwe business van DLV) te Uden. Deze organisatie richt zich op het bij elkaar brengen van verschillende werelden. Hoe kun je de inspanningen op de boerderij door de keten heen tot aan de consument tot waarde brengen? Het gaat om het creëren van win-win situaties in nieuwe verdienmodellen én het reduceren van faalkosten. Voor het vergroten van de toegevoegde waarde moet de communicatie worden toegespitst op de belevingswereld van de consument.

   
erik stegink

Erik Stegink
Varkenshouder in Bathmen en winnaar van de Innovatieprijs Hogere Varkensgezondheid 2015

twitter @ErikuutLoo

Erik Stegink is een creatieve en innovatieve ondernemer met 500 zeugen in Bathmen en 4500 vleesvarkens in Duitsland. Vanaf 2012 is Piggy's Palace met haar PiPaPorc vlees-concept een begrip geworden. De varkensglijbaan, voetballende varkens, een varkenskaas en een modeshow tussen de varkens gaven Piggy's Palace veel media-aandacht.

In 2014 won de familie Stegink de "Agrafiek Award" en in 2015 de "innovatie prijs voor hogere varkensgezondheid". De"boerentweetandmeet" ontstond bij Piggy's Palace en vele landelijke tv-programma's zoals De wereld draait door, Keuringsdienst van waarde, Jeugdjournaal, RTL-nieuws en Hart van Nederland en talkshow van Eva Jinek toonden beelden van Piggy's Palace.

   
Guy-Pierre Martineau

Prof. Guy-Pierre Martineau
Ecole Nationale Vétérinaire de Toulouse

Guy-Pierre Martineau is professor varkensgezondheid en management aan de Franse Nationale Veterinaire school in Toulouse. Hij is een van de oprichtende diplomaten van het European College of Porcine Health Management en voormalig District Director voor de Amerikaanse Vereniging van Varkensdierenartsen.

Professor Martineau verzorgt de sessie 'Biest en overgang van een drachtig dier naar een lacterend dier' tijdens de ochtendsessie voor dierenartsen. 

   
frans miggelbrink

Frans Migeelbrink

twitter @miggelbrink

Frans Miggelbrink is op de eerste plaats Achterhoeker en werkt als discussieleider, dagvoorzitter, presentator door heel Nederland. Is betrokken bij talloze interne en externe communicatie trajecten zowel voor overheid, bedrijfsleven als vele non-profit organisaties. Van Scriptschrijver voor de Nederlandse Onderwijs Televisie en voor de AVRO tot Columnist van het vakblad ‘Eventbranche‘ en ‘de Gelderlander’. Van scriptschrijver van “Zeg ‘ns Aa” tot ‘Green Ambassador’ in Brussel voor het ‘ministerie van infrastructuur en milieu’. Van Masterclass Achterhoeks tot presentator op de Zwarte Cross. Een man die graag elke dag iets anders beleeft met de stelregel:”Doe maar gewoon maar doe het net even anders”. Frans zal op geheel eigen wijze de dag samen vatten middels een gesproken column. 

 

line

boerderij 100 jaar
BOERDERIJ TRAKTEERT
Boerderij bestaat 100 jaar. Om dit met u te vieren bieden wij u als abonnee en varkenshouder de mogelijkheid dit evenement gratis te bezoeken. Bent u werkzaam in de agribusiness? Dan krijgt u 50% korting op de commerciële entreeprijs.
 
Varkenshouder
en Boerderij abonnee
Gratis toegang (t.w.v. € 50,-)

MET KORTINGSCODE
X7A21741D9F7AE8E7

aanmelden-mv
Agribusiness
en Boerderij abonnee
50% korting € 99,50 (i.p.v. €199,-)

MET KORTINGSCODE
X9A41DDBB1B5078F7

aanmelden ab

lijn

footer

VIP-Sponsors:
Meat friends van dun hipra

Ster-sponsors:
impex boehringer preferent ki merialdlv advies trouw nutrition de varkenspraktijk

Begunstigers:
exitus kanters roba schippers inve ab brabant triple air