hogere varkensgezondheid

 

Innovatieprijs Varkensgezonder produceren

Tijdens het praktijksymposium zal ook de Innovatieprijs Varkens Gezonder Produceren voor de 11e keer worden uitgereikt. Vorig jaar won varkenshouder Koen Wouters uit Bergeijk de innovatieprijs. Wie wint hem dit jaar?

Stem nu op een van de 3 genomineerden.

frank van de pavert mart smolders hans verhoeven
 Frank van der Pavert  Mart Smolders Hans Verhoeven 
Frank heeft een subfokbedrijf in Wehl (Gld.). In 2011 gooide hij het roer om op zijn bedrijf. Om de gezondheids-status van het bedrijf te verhogen, maakte hij een start met een nieuwe Deense zeugenstapel. Voorafgaand werd het bedrijf grondig verbouwd om een goede interne- en externe biosecurity te realiseren. Ook zijn er filters geïnstalleerd om zeker te zijn dat er via de binnenkomende lucht geen virusdeeltjes worden binnengehaald. Tot op heden lukt het Van de Pavert om een hoge gezondheidsstatus vast te houden. Mart werkt uit verschillende rollen en bij verschillende bedrijven al jarenlang aan het thema varkensgezondheid. Eerst als onderzoeker bij WUR op varkensproefbedrijf Sterksel, nu bij Schippers Bladel. Smolders is niet bang om varkenshouders te wijzen op hun verantwoordelijkheid in het diergezondheidsdossier. Hij heeft veel ideeën om de varkensgezondheid te verbeteren en werkt daarbij veelal samen met andere deskundigen. Dat alles doet hij met een groot enthousiasme Hans is één van de grondleggers van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten is uitgegroeid tot een samenwerkingsverband van 300 varkenshouders. Binnen de keten is er volop aandacht voor diergezondheid. Zo is KDV klaar om vlees te leveren van dieren die nooit zijn behandeld met antibiotica. Zelf heeft Verhoeven een demonstratiebedrijf. Daar wordt o.a. onderzoek gedaan naar het houden van varkens met intacte staarten. Nieuwste product is het plaatsen van een monovergister om dagverse mest te verwerken. Dat maakt een luchtwasser overbodig en zorgt voor een beter klimaat in de stal.
Bekijk de video van Frank Bekijk de video van Mart Bekijk de video van Hans
     
stem op frank stem op mart stem op hans

 


quote


VIP-Sponsors:
trouw nutritionhipraevonik

Ster-sponsors:
impex preferent kibig dutchman

Begunstigers:
exitusde varkenspraktijkrobatriple airinvemsdkantersboehringer ingelheimab brabantbio securityharpiems schippersGeling advies

Initatiefnemers:

coppnespic
Ondersteund door:

boerderij

Frank heeft een subfokbedrijf in Wehl (Gld.). In 2011 gooide hij het roer om op zijn bedrijf. Om de gezondheids-status van het bedrijf te verhogen, maakte hij een start met een nieuwe Deense zeugenstapel. Voorafgaand werd het bedrijf grondig verbouwd om een goede interne- en externe biosecurity te realiseren. Ook zijn er filters geïnstalleerd om zeker te zijn dat er via de binnenkomende lucht geen virusdeeltjes worden binnengehaald. Tot op heden lukt het Van de Pavert om een hoge gezondheidsstatus vast te houden.