hogere varkensgezondheid

Home Programma Sprekers Innovatieprijs Partners Dierenartsensessie Locatie Aanmelden

Ziektes buiten de deur houden

hogere varkensgezondheidOp dinsdag 17 januari 2017 organiseren PIC Nederland, Coppens Diervoeding en Boerderij voor de 11e keer het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid. Het thema van deze editie is ‘Ziektes buiten de deur houden’. Om diergezondheid te borgen is er continu aandacht nodig voor het buiten houden van kiemen. Bij enkele aandoeningen is het beheersbaar maken van een aanwezige ziekteverwekker het hoogst haalbare. Dat vraagt om een grote inzet en een goede samenwerking met alle betrokken partijen. Dat moet uiteindelijk resulteren in een kwalitatief hoogstaand eindproduct dat zo goed mogelijk aansluit bij de wens van de consument.

Op de steeds groter wordende varkensbedrijven is en blijft het een uitdaging om diergezondheid te managen. Ook in de hele keten is winst te boeken doordat er volgens een vast stramien wordt gewerkt aan het verbeteren van diergezondheid. Een big, het vleesvarken en het eindproduct in de winkel levert alleen een goede marge op als alles voldoet aan de juiste specificaties. Diverse sprekers van gezaghebbende organisaties en collega-varkenshouders gaan in op dit thema. U bent van harte welkom om informatie in te winnen en mee te praten over dit thema.

Tijdens het praktijksymposium zal ook de innovatieprijs ‘Varkens gezonder produceren’ voor de 11e keer worden uitgereikt. Vorig jaar won varkenshouder Koen Wouters de bokaal. Wie wint de prijs dit jaar?

 


quote


VIP-Sponsors:
trouw nutrition
Initatiefnemers:

coppnespic
Ondersteund door:

boerderij