Varkenshouderij

Foto & video 8464 x bekeken 1 reactielaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Op school leer je 
niets over personeel’

Rick van Nuland (22) is bij zijn vader en oom in loondienst. Hij verzorgt vooral de vleesvarkens en de gespeende biggen.

Na het behalen van zijn diploma van de opleiding mbo-dierhouderij niveau 3, werkt Rick mee in het bedrijf van zijn vader en oom.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Ik wil in Langenboom wel groeien van 500 naar 1.000 zeugen. Er zal dan meer personeel nodig zijn. Hoe je daarmee omgaat, moet je leren in de praktijk, want op school krijg je er niets over. Maar het gaat me wel goed af. Met de huidige medewerkers kan ik het goed vinden.”

Over vijf jaar ...

“Ik hoop dat we dan hebben uitgebreid. Ik voorzie geen problemen met de vergunning. De omgeving reageerde ook positief op eerdere uitbreidingsplannen. Toen we in Langenboom een nieuwe stal wilden zetten, hebben we eerst iedereen uitgenodigd voor een hapje en een drankje en verteld wat onze bedoeling was. Toen de stal klaar was, gaven we een feest. Je moet je omgeving er wel bij betrekken, vind ik.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Eén reactie

  • keesvandijk1

    Mooi artikel Rick! (grz Wouter vd Velden)

Of registreer je om te kunnen reageren.