Geert Essens hoopt de varkenshouderij van zijn ouders over te nemen - Foto: Peter Roek VarkensFoto

Opvolger: ‘Ik wil personeel want alleen werken lijkt me niks’

De ouders van Geert Essens (20) hebben een vof met 420 zeugen. Hij hoopt later in hun voetsporen te treden en het bedrijf over te nemen. Hij wil graag uitbreiden en personeel aannemen, want alleen werken vindt hij maar niets.

Geerts moeder verzorgt het werk in de kraamstal, zijn vader doet de rest. Geert zelf werkt als zzp’er bij collega-varkenshouders en springt thuis bij waar nodig. Als het nodig is, kan iedereen elkaar vervangen.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Ik zou iets efficiënter willen werken. Voorbeeld? Terwijl mijn moeder de zeugen in de kraamstal voert, doet mijn vader de diercontrole. Zij vinden dat prettig en ze doen het goed. Maar zelf zou ik sneller willen. Dat voeren en controleren, dat zou ik tegelijk doen.”


Over vijf jaar …

“Hebben we er hopelijk een tweede locatie bij. We zijn op zoek. Ik denk aan iets van 500 tot 1.000 zeugen, zodat ik personeel nodig heb. Want een hele dag alleen op je bedrijf, dat is niks voor mij. Ik wil wel tegen iemand aan kunnen praten.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 1 van 4 oktober 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om te volgen: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk de laatste ontwikkelingen via Facebook, Twitter en Instagram.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin